Frequently Asked Questions

Lees deze eerst voordat je me mailt. Reageer ik niet op je e-mail? Dan heb je best kans dat je vraag hieronder 👇 al is beantwoord.

Jeetje, wat gaaf! Naaldvilten, dat wil ik ook! Hoe begin ik? Waar leer je dat? Hoe kom ik aan materialen?

👉 Beginnen met naaldvilten, waar moet je dan zijn?

Geef je workshops?

Nee.

Verkoop je ook?

Op dit moment: nee. Door persoonlijke omstandigheden zit het er voorlopig niet in. Als hier verandering in komt laat ik dit weten op Facebook en Twitter. Of dat wel of niet ook via deze website zal zijn, dat weet ik nog niet. Je “best bet” is dus m’n facebook en twitter in de gaten houden.

Maak je in opdracht?

Nee.

Doe mij maar dat roodborstje van de voorpagina. Wat kost die?

Blijkbaar ontstaat makkelijk de indruk dat dit een webshop is, maar dat is niet de opzet van deze site. Deze website is vooral een plek om te kunnen laten zien wat ik zoal maak.

Áls het te koop is, dan staat het er duidelijk bij aangegeven en/of laat ik dat weten op facebook en twitter. Staat er niets op facebook of twitter, of staat het er niet duidelijk bij aangegeven dat het te koop is, dan is het ook niet te koop. Het heeft geen zin om me daar dan over te mailen. Op dit moment verkoop ik helemaal niet.

Ik wil graag twee van die roodborstjes op je voorpagina, wanneer zijn ze klaar?

👉 Maak je in opdracht?

Ik zou graag een [vul een genaaldvilt iets in] willen, kan dat, kun je dat voor me maken?

Sorry, ik maak niet in opdracht. Misschien dat iemand in een van de groepen op facebook je verder kan helpen, bijvoorbeeld in Naaldvilten Nederland.

Ook vragen over of iets wel of niet mogelijk is met naaldvilten kun je beter daar stellen. Door persoonlijke omstandigheden kan ik dit soort vragen niet meer via mail beantwoorden.

Kun je ook naaldvilten met hondenhaar / wat gebruik je als ondergrond voor 2D / als ik dit of dat wil maken met naaldvilten, kan dat ook / hoe doe ik ….?

Hoe graag ik m’n liefde voor naaldvilten ook wil doorgeven, door omstandigheden kan ik niet meer antwoorden op dit soort mails. Om je op weg te helpen heb ik hier een aantal links bij elkaar gezet. Andere vragen kun je beter stellen in bijvoorbeeld een groep als Naaldvilten Nederland. Daar is altijd wel iemand die je vragen kan beantwoorden (inclusief mensen met ervaring met vilten met hondenhaar). Áls ik zelf in de gelegenheid ben om vragen te beantwoorden, dan doe ik dat daar.

Waar vind ik het patroon voor zo’n vogeltje?

Naaldvilten doe je niet met patronen, al zijn er wel tutorials. De vogeltjes en andere viltwerken hier zijn “eigen ontwerp” zoals dat dan heet (tenzij anders vermeld natuurlijk), gebaseerd op technieken van o.a. Sarafina Fiber Art, dus als je wilt beginnen kunnen je daar kijken, al gebruik ik ook steeds meer m’n eigen technieken. Ik heb en maak geen tutorials voor de viltwerken op deze site.

Het laten zien van wat ik maak is ook geen uitnodiging om het na te maken. Je laten inspireren is prima, maar gebruik je eigen creativiteit 😉.

Hoe maak je die vogelpoten?

Ik maak ze elke keer weer anders. De basis is altijd wel ijzerdraad, en verder is het creatief met allerlei soorten verf- en vernislaagjes, wol, garen, bijenwas, verschillende soorten klei, bloemistentape, paverpol, etc, afhankelijk van het soort vogel, het effect waar ik op mik en ook wat ik voor handen heb of wil uitproberen. Als ik daar een tutorial van zou willen maken zou die neerkomen op “kijk wat je hebt en probeer dingen uit” 😉.

Do you only post your work in Dutch?

Yes, usually, but I do make an effort to at least add a translation to my posts on Instagram. So if you’d like to follow me in English, I’d suggest following me there.

Ik heb ooit een viltwerk bij je gekocht en heb daar een vraag over. Kan ik je mailen?

Sure!